ALBLASSERDAM – De man die donderdagochtend 9 november 2017 gewond raakte bij een brand in zijn woning aan de Plantageweg in Alblasserdam, is zwaargewond. Dat meldt de politie. De man, een 79-jarige Alblasserdammer, wordt behandeld in een ziekenhuis in Rotterdam. De brand in de woning werd om 03.55 uur ontdekt door buren die een rookmelder hoorden piepen en condens op de ramen zagen.
Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. In eerste instantie werd geprobeerd om de voordeur in te rammen. Die bleek echter te stevig te zijn. Uiteindelijk lukte het de brandweer om via de achterzijde van de woning, via het balkon, bij de man binnen te komen. Binnen bleek er brand te woeden in de keuken. De bewoner lag bewusteloos in huis. Hij werd via het balkon overgedragen aan de ambulancedienst.

Bloemen
Burgemeester Jaap Paans laat via Twitter weten dankbaar te zijn voor de alerte reactie van de buren en het levensreddend handelen van de hulpdiensten. Paans: “Gewonde nu in handen van zorgverlening. Goed herstel gewenst.” De buren die in de nacht een helpende hand boden, zijn donderdagmiddag namens de Vereniging van Eigenaren van woongebouw De Plantenaer met een bos bloemen bedankt voor hun inzet.

Verward
Buurtbewoners zeggen dat het 79-jarige slachtoffer de laatste tijd erg verward was en dat de buurt daarom al extra alert was. Afgelopen week zou de man in zijn woning spullen kapot geslagen hebben en zou er met een brandblusser in de woonkamer zijn gespoten.

Het team ‘brandonderzoek’ van de brandweer is gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.