NIEUW-LEKKERLAND – Een 32-jarige beschonken Oostblokker is zaterdag 22 juli 2017 met zijn auto op een betonnen barrier gebotst langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Door de aanrijding kwam het voertuig op de zijkant terecht. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Omstanders wisten de automobilist nog voor de aankomst van de hulpdiensten uit zijn auto te halen. Hij bleek nauwelijks gewond te zijn geraakt. Wel bleek al snel dat de man veel te veel had gedronken.

Hij blies ruim 1200 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht; terwijl 220 microgram alcohol als maximum geldt.

Omdat de dertiger ruim 5,5 keer te veel alcohol had gedronken, werd hij direct aangehouden door de politie. Een bergingsbedrijf heeft de gekantelde auto van de weg gehaald. Later werd het wegdek, dat door een vloeistof vervuild was geraakt, gereinigd. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de dijk afgesloten. Inmiddels is de dijk weer vrijgegeven.

Foto’s: Nelleke Huisman, Jesse den Ouden en Walter Muilwijk.