img_2457-mediumKINDERDIJK – De brandweer is donderdag 22 september 2016 met spoed uitgerukt naar scheepsbouwer IHC aan de Smitweg in Kinderdijk, omdat er iets mis gegaan zou zijn met gevaarlijke stoffen. Ter plaatse bleek dat er een chemische reactie had plaatsgevonden in één van de vaten in de gevaarlijke stoffenopslag op het terrein. “Het vat sist, staat iets bol en heeft een verhoogde temperatuur. Op dit moment kijken we of de druk op het vat toeneemt en of er verdere maatregelen, zoals koeling, nodig zijn,” laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid weten.

Het is volgens de zegsman onbekend welke stoffen er precies in het vat zitten. “Normaal zit er afgewerkte olie in dit vat, waar maximaal 200 liter in kan. Of dat er nu ook in zit en of er eventueel een andere stof bijgekomen is, is nog onbekend.”

Fietsers en voetgangers die zich begaven op het fietspad langs het IHC-terrein werden in eerste instantie weggestuurd. Dat lijkt nu niet meer nodig. “Er is nog steeds een reactie, maar er is geen gevaar voor de omgeving. Het blijft binnen de inrichting. Bovendien kan de opslag luchtdicht afgesloten worden. Zoals het er nu naar uitziet, stabiliseert de reactie,” aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

img_2457-medium

img_2464-medium img_2468-medium img_2488-medium img_2491-medium

Deel dit bericht via...