IMG_8575 (Medium)ALBLASSERDAM – Ted den Boer (72) en Jeanette den Boer – Geleijnse (71) uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase ging vrijdag 11 april bij het jubilerende echtpaar op bezoek en overhandigde als cadeau een tekening van karakteristieke dingen in Alblasserdam.

Ted en Jeanette leerden elkaar in Rotterdam kennen op de ijsbaan. Niet veel later hadden de twee, die allebei nog niet eerder een relatie hadden gehad, verkering. In het begin moest dat stiekem. “Mijn vader vond mij nog veel te jong voor verkering. Ik was toen vijftien jaar oud. Dat was toen jong. Tegenwoordig gaat dat allemaal heel anders,” vertelt Jeanette.

Rond hun twintigste trouwden Ted en Jeanette. In de jaren die volgden kregen zij twee zoons. Inmiddels heeft het echtpaar ook al één kleinkind.

Ted heeft tot aan zijn pensioen hoofdzakelijk in de hijskranenbranche gewerkt. Jeanette werkte tot aan haar huwelijk bij kapper De Bruin op de Dam in Alblasserdam. Na het trouwen nam zij de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich.

Op 9 april, dé trouwdag, is de familie naar Preston Palace geweest om het jubileum te vieren. Later dit jaar volgt er nog een feestje. Jeanette vertelt lachend: “Wij houden wel van feestje.”

IMG_8575 (Medium)

IMG_8584 (Medium)

Het echtpaar heeft een uitstekende band met de zus en zwager van Jeanette. (Marry en Cees Boer.)

IMG_8572 (Medium) IMG_8579 (Medium)

Deel dit bericht via...