ALBLASSERDAM – De Stichting Voedselbank Alblasserdam organiseert op vrijdagavond 5 (van 18.00 tot 21.00 uur) en zaterdag 6 oktober (van 08.30 tot 17.00 uur) een winkelwagenactie. Dit keer wordt de actie gehouden bij supermarkt Bas van der Heijden, op de hoek Sportlaan/Plantageweg in Alblasserdam. Bezoekers van die supermarkt kunnen tijdens die twee dagen hun gekochte spullen afstaan aan de voedselbank.

Helpen
Op de hierboven genoemde plaats en tijd zullen enkele medewerkers van Stichting Voedselbank Alblasserdam aanwezig zijn. Hermen Hoek, secretaris van de Stichting Voedselbank Alblasserdam  vertelt: “Wij delen aan het winkelend publiek boodschappenbriefjes uit, waarop een aantal producten staat. Bezoekers kunnen hierbij denken aan eenvoudige levensmiddelen als thee, rijst of broodbeleg. De deelnemers mogen van zo’n lijstje één of meerdere producten uitkiezen die na het afrekenen weer bij ons worden ingeleverd. Op deze manier kunnen de bezoekers een bescheiden steentje bijdragen aan het welzijn van mede-Alblasserdammers. De vorige keren waren de acties, dankzij de Alblasserdammers, een groot succes.”

Lastiger
Het wordt volgens Hermen steeds lastiger om voldoende eten bij elkaar te krijgen. “Door de economische crisis gaan bedrijven – en dus ook voedselleveranciers –steeds zuiniger produceren. Dit is op zichzelf een goede ontwikkeling, daar het tegengaan van verspilling één van de doelen van onze stichting is. De andere kant van de medaille is dat deze bedrijven minder aan de voedselbanken kunnen leveren,” vertelt Hoek.

Crisis
Tegelijkertijd komen door de economische crisis steeds meer mensen in financiële moeilijkheden, wat er soms toe leidt dat hulp van de voedselbank noodzakelijk is om goed te kunnen blijven eten. Hoek: “Gelukkig hebben wij in Alblasserdam goede contacten met winkels en bedrijven, die ons op allerlei manieren ondersteunen. Maar omdat wij onze cliënten iedere week een pakket aan willen bieden dat voedzame en gezonde producten bevat, zullen we naast de producten die we krijgen, ook af en toe zelf voedingsmiddelen moeten aanschaffen.”

Deel dit bericht via...