REGIO – De Natuur- en Vogelwacht  ‘de Alblasserwaard’ organiseert zaterdag 9 juni Natuurdag rond het Streeknatuurcentrum (SNC) aan de Matenaweg 1 in het Alblasserbos bij Papendrecht. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan één van de vele activiteiten voor jong en oud met als centraal thema ‘Natuur in de Alblasserwaard’.
Op de Natuurmarkt kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de griendwerker, vertelt de imker zijn verhaal en zijn er streekproducten te koop bij de lokale fruitboer en laten de boswachters van Staatsbosbeheer zien hoe natuur en recreatie in de Alblasserwaard hand in hand gaan.

De werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht vertellen de bezoekers graag over hun belangrijke werkzaamheden. Daarnaast is er een leuk en leerzaam kinderprogramma. Zo zijn er speciale kinderexcursies en leuke speurtochten voor het hele gezin. Ook kunnen kinderen hun eigen nestkastje bouwen en geschminkt worden of een kriebelbeest maken van natuurlijke materialen.

Alle activiteiten zijn bovendien gratis. Voor sommige workshops geldt wel een maximum aantal deelnemers. Inschrijven kan via de nieuwe website van de NVWA: www.nvwa.eu. De Natuurmarkt rond het Streeknatuurcentrum begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Excursies
Eén van de doelen van de Natuurdag is het zoeken naar en het vinden van zoveel mogelijk plant- en diersoorten in het Alblasserbos. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn er excursies waar iedereen gratis aan mag deelnemen. Experts op het gebied van allerlei verschillende soorten doen hun best om u kennis te laten maken met de enorme biodiversiteit van het Alblasserbos. Aan het einde van de dag wordt het aantal gevonden soorten bekend gemaakt.

Info op de nieuwe website
Meer informatie over de Natuurdag, het uitgebreide kinderprogramma en de onderwerpen en tijden van de vele natuurexcursies kunt u vinden op de nieuwe website van de NVWA: www.nvwa.eu.

De foto’s zijn gemaakt door Richard Slagboom.

Deel dit bericht via...