ALBLASSERDAM – Met zijn 21 jaar is hij waarschijnlijk één van de jongste ondernemers met een eigen winkel in Alblasserdam. Toch durft Albert Hak het risico aan. Sinds twee weken is de Nieuw-Lekkerlander de trotse eigenaar van Tabac & Gifts Alblasserdam, gevestigd op de Dam. Inmiddels heeft hij al een flinke slag gemaakt en is de winkel uitgebreid en ververst met onder meer fotolijstjes, souvenirs, gasflessen en kaarten.

Albert nam de zaak over van Peter Verwilligen die na Arend de Jong, zeven jaar de zaak runde. “Ik was eigenlijk al heel lang op zoek naar een winkel. In januari kwam ik op een site deze winkel tegen en ik dacht: het is nu of nooit.” Na gesprekken met de bank, was de overname definitief. “De komende jaren moet ik dus gierig leven, maar als het goed is verdien ik het vanzelf terug,” lacht Albert. Judith Knop, de vaste medewerkster in de zaak, is sinds de overname met pensioen. Zij werkte bijna 21 jaar in de winkel.

Toeristen
De hoofdproducten in de winkel zijn en blijven tijdschriften, kranten en souvenirs. Met het toekomstige toeristische gebied Haven Zuid op een steenworp afstand, wil Albert ook inspelen op de wensen van deze toeristen. “Ik verkoop buitenlandse kranten, zoals de La Gazzetta dello Sport, de Türkiye en de Le Monde. Verder verkoop ik gasflessen voor mensen met bijvoorbeeld een camper.”

Uitstraling
De zaak krijgt de komende weken een andere uitstraling. “Ik wil het wat strakker maken. De Lucky Strike borden die nu in de winkel hangen, worden vervangen voor Marlboro. Zij geven daar namelijk meer subsidie voor. En het naambord buiten aan de winkel wordt vervangen voor een groot exemplaar.”

De openingstijden van de winkel aan de Dam 30, blijven ongewijzigd.

Deel dit bericht via...