ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – De bestuursleden ANBO in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland hebben unaniem besloten om hun functies met onmiddellijke ingang neer te leggen. Zij zijn zeer ontstemd over de huidige gang van zaken bij de grootste Nederlandse ouderenbond en de berichtgeving hierover. Uit publicaties van het landelijk bestuur hebben de lokale besturen de conclusie getrokken niet meer nodig te zijn.

Oplichters
“Ook het bericht dat alle penningmeesters van de ANBO oplichters zouden zijn is bij de bestuursleden in het verkeerde keelgat geschoten. Onze bankrekening is geblokkeerd en de toegang tot de centrale ledenadministratie is ons ontzegd,” zo laat voorzitter Joop van der Heijden van de Nieuw-Lekkerlandse ANBO weten.

Vleugellam
Van der Heijden besluit: “We zijn als bestuur vleugellam gemaakt en voelen ons als kleine kinderen aan de kant gezet.” Het Alblasserdamse bestuur is dezelfde mening toegedaan als het Lekkerlandse bestuur en heeft besloten om alle functies vanaf 1 januari neer te leggen.

Eigen vereniging
Het bestuur van de plaatselijke ANBO betreurt het feit dat vooral eenzame senioren hiervan de dupe zijn. Het bestuur laat vandaag aan Klaroen.nl weten dat er nagedacht wordt over een eigen Alblasserdamse seniorenvereniging.

ANBO
De naam “ANBO” staat voor Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. De vereniging is opgericht om de individuele en collectieve belangen van senioren in de samenleving te kunnen dienen. De vereniging doet dat door namens hen op te komen voor hun rechten en de materiële, sociale en culturele positie te bewaken en te verbeteren, en wil daarmee bereiken dat zij tot op hoge leeftijd volwaardig kunnen blijven participeren in die samenleving. De vereniging is op 6 december 1977 opgericht en is de grootste belangenbehartigingsorganisatie voor senioren in Nederland.

Deel dit bericht via...