ronde van Nedstaal alblasserdamALBLASSERDAM – Zaterdag 12 september 2015 wordt voor de vijftiende keer de Ronde van Nedstaal gehouden in Alblasserdam. Het parcours van de hardloopwedstrijd loopt onder meer over het terrein van het staalbedrijf aan de Rapenburg in het Damdorp. De opbrengst is van de loop voor het goede doel.

Om 15.00 uur klinkt het startschot. Kinderen tot en met zeven jaar doen mee aan de 500 meter loop; voor de jeugd van acht tot en met twaalf jaar wordt een loop van 1.000 meter georganiseerd. Mannen en vrouwen kunnen kiezen voor de 5 kilometer of de 10 kilometer. De bedrijvenloop is 5 kilometer lang.

Het parcours loopt deels over het Nedstaal bedrijventerrein en deels over de openbare weg. Start en finish zijn op het bedrijventerrein. Om het voor lopers en publiek aantrekkelijker te maken de strijd te volgen, bestaat de loopronde uit 2,5 kilometer over het aangeklede fabrieksterrein. Afhankelijk van de afstand zullen de lopers meerdere keren passeren.

Voor niet-lopers en kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd. De prijsuitreiking staat rond 16.30 uur gepland.

Zoals elk ieder jaar gaat de volledige opbrengst naar een goed doel. Voor deze editie is gekozen voor het Jeugdsportfonds Zuid-Holland, die sportkansen geeft aan kinderen van vier tot acht jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Zowel regionale als landelijke bedrijven hebben hun sponsoring al toegezegd.

Meer informatie is te vinden op www.derondevannedstaal.nl.

ronde van Nedstaal alblasserdam

Deel dit bericht via...