ALBLASSERDAM – Een tikje, een kraakje, een kleine overslag…. Het hoort er allemaal bij tijdens Back to Vinyl. Oude discotijden herleven weer als de vinyltjes opgepoetst en wel opnieuw weerklinken in cultureel centrum Landvast op zaterdag 27 oktober aanstaande. Muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig staan tijdens de avond centraal. Ariejan Boon is, samen met Lykele Bokhorst, Ben Bochanen en Harry Kemp, één van de dj’s op het feest:  “Ook dit jaar worden weer twee zalen naast elkaar ingericht op de bovenverdieping van Landvast.  In de bar wordt voornamelijk (classic) rock en luistermuziek gedraaid; in de zaal ernaast viert soul en disco de boventoon,” vertelt Boon.

Boon vervolgt: “Vaak zien we dat van stelletjes de vrouw liever gaat swingen en de man graag genoegen neemt met een biertje en gave muziek aan de bar. Ze hoeven niet ver te lopen om elkaar weer te zien.”

Verzoekjes
Alle muziek op die avond komt traditioneel vanaf vinyl. “En we laten de keus aan de bezoekers,” meldt Lykele Bokhorst. “We roepen ze graag op om verzoekjes in te dienen. Als we ze bij ons hebben draaien we ze. Zo weten we ook wat onze gasten graag willen horen!” “Inderdaad, gasten ja, “ zegt Harry Kemp. “We noemen het ons feestje waarbij we iedereen graag uitnodigen. We verdienen er niets aan; alles wat overblijft gebruiken we voor een volgend feest.” “Vandaar dus dat de sfeer bij ons altijd losjes en vooral gezellig is,” vult Ben Bochanen aan.

De 21ste editie van Back to Vinyl wordt op zaterdag 27 oktober georganiseerd in cultureel centrum Landvast te Alblasserdam. Zaal open om 21:00 uur; het feest begint om 21:30 uur. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop bij Landvast, Haven 4, 078-6912923 en kapsalon ’t Hoekje, Scheldeplein 1b, 078-6912270, beide te Alblasserdam.  Meer info en foto’s van vorige feesten zijn te vinden op www.backtovinyl.nl. Twitter: @back2vinyl

Deel dit bericht via...