ALBLASSERDAM – Dankzij de financiële steun van winkeliersvereniging Makado kan het carillon, dat bij het winkelcentrum in Alblasserdam staat, behouden blijven. De winkeliers hebben besloten het klokkenspel te adopteren, zodat het gevaarte in ieder geval nog zo’n vijf jaar mee kan. De gemeente Alblasserdam zal de beiaard binnenkort restaureren, zodat er weer geluid uit het carillon komt. Het apparaat is nu namelijk al enkele maanden ‘buiten dienst’ vanwege slechte/kapotte hamertjes.

Na de restauratie willen de winkeliers graag dat het carillon, dat nu bij de HEMA-ingang staat, wordt verplaatst naar het grote plein bij de hoofdingang zodat het ‘pleineffect’ onderstreept wordt. Of de verplaatsing er inderdaad gaat komen is nog even de vraag. “Die wens is inderdaad nadrukkelijk uitgesproken, maar het kost wel behoorlijk wat geld. We gaan er eens goed naar kijken,” laat Esther Kras van de gemeente Alblasserdam weten.

Het carillon blijft ondanks de ‘adoptie’ in beheer van de gemeente. “Eigenlijk is het liefkozend adoptie genoemd. We zijn blij dat er voor deze constructie is gekozen. Er is fors bedrag in geïnvesteerd en we hopen dat het carillon het de komende jaren gewoon goed blijft doen,” aldus Kras.

Deel dit bericht via...