ALBLASSERDAM – De vijf jongens die vrijdagavond 2 oktober 2020 op de speelplek achter de Roemer Visscherstraat in Alblasserdam zijn opgepakt op verdenking van het plegen van ‘openlijk geweld’, zijn zaterdagmiddag heengezonden. De zaak tegen de vijf is geseponeerd. “Het betreft een ‘sepot 02. Dit houdt in dat er geen wettig bewijs is, dat deze jongens het bushokje aan de Vondellaan in Alblasserdam hebben vernield,” vertelt persvoorlichter Gijs van Nimwegen van de politie-eenheid Rotterdam.

Het bushokje aan de Vondellaan werd vrijdagavond vernield. De politie was in de buurt en zag een groep jongeren wegrennen. Volgens één van de wijkagenten van Alblasserdam ging het om een groep van ongeveer vijftien personen. Drie agenten waren in de buurt en renden de groep achterna richting de Brederostraat. “Vijf jongeren uit de groep hebben we staande kunnen houden,” vertelt de wijkagent.

De minderjarige jongens werden overgebracht naar het politiebureau en zijn daar verhoord. Alle vijf ontkenden iets met de vernieling te maken te hebben gehad. Volgens de jongens heeft de politie de verkeerde personen opgepakt. Persvoorlichting Gijs van Nimwegen vertelt hierover: “De beslissing van de Officier van Justitie is geweest: ‘deze vijf moeten worden vrijgelaten, want er is geen wettig bewijs’. En dus zijn ze heengezonden. Dat is het verhaal.”

De politie benadrukt dat het onderzoek naar de vernielingen wel gewoon doorgaat. “Er is een actie opgezet om de groep in kaart te brengen. Dat is deels gelukt, maar de uitkomst valt tegen. De actie stopt niet en we gaan ook de komende week gewoon door,” belooft de wijkagent.

In Alblasserdam worden al wekenlang vernielingen gepleegd. Bushokjes zijn vernield, bij een kerk zijn ruiten kapot gemaakt, auto’s zijn bekrast, een brugleuning is kapot gemaakt en ook afgelopen nacht om 02.00 uur is er weer een bushokje langs de Plantageweg kapot gemaakt.

Tips over de vernielingen èn eventuele camerabeelden zijn bij de politie welkom. Contact opnemen met de politie kan via het nummer 0900-8844.

Deel dit bericht via...