ALBLASSERDAM – Het bedrijf Bon Bon Royale B.V. uit Alblasserdam is 14 juli 2020 failliet verklaard. De negentien mensen die in dienst waren bij het bedrijf, worden ontslagen. Curator Johan Noteboom vertelt: “Ik ben aangesteld als curator van Bon Bon Royale B.V. De vennootschap heeft meerdere handelsnamen. Het betreft echter één faillissement. Er zijn bij Bon Bon Royale B.V. 19 werknemers in dienst. Helaas ziet het er niet naar uit dat een doorstart kan worden gerealiseerd. Het ontslag van de werknemers is dan ook onvermijdelijk. De oorzaak van het faillissement heb ik in onderzoek.”

 

Bon Bon Royale BV is statutair gevestigd in Voorburg en is opgericht voor een samenwerking met een bedrijf uit Voorburg.  In 2017 is deze BV gebruikt voor een overname van een deel van Sodexo Prestige. De handelsnaam is toen Bon Bon Prestige geworden om binnen de Sodexo groep de landelijke party catering activiteiten en culinaire leveringen uit te voeren. Deze staat dus geheel los van de Bon Bon party service en valt onder een andere holding, te weten Bon Bon Holding. Het faillissement van Bon Bon Royale BV heeft te maken met alle ontwikkelingen in de markt van de bedrijfscatering en natuurlijk de Coronacrisis. De crisis zorgt er namelijk voor dat de omzet voor 96 procent is weggevallen bij Sodexo en de vooruitzichten zijn dermate slecht dat een faillissement onvermijdelijk was. Sodexo heeft namelijk op de dag van het faillissement aangekondigd een reorganisatie door te voeren waarbij 800 van de in totaal 3200 mensen hun baan gaan verliezen.

Bon Bon party service draait wel gewoon door. Directeur Marcel Baanen vertelt: “Voor Bon Bon party service is er gelukkig een stip op de horizon te zien en kunnen wij vanaf eind augustus weer goed operationeel actief worden na een lange periode van een grote omzetdaling. De verwachting is dat wij medio september weer op 50% van onze omzet komen te zitten. Dat voor ons de hele markt is veranderd en wellicht nooit meer op het oude niveau komt te zitten zal een verandering met zich mee brengen maar dat is ondernemen.”

Deel dit bericht via...