ALBLASSERDAM – Een vrachtwagen is maandagochtend 4 april 2022 in brand gevlogen op de A15 bij Alblasserdam, op de baan richting Rotterdam. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al in lichterlaaie. De chauffeur wist nog op tijd zijn vrachtbrieven, portemonnee en telefoon mee te nemen en bleef ongedeerd.

Update: 07.25 uur. De vrachtwagen brandt nog steeds en de snelweg richting Rotterdam is volledig dicht.

De baan richting Gorinchem was enige tijd ook afgesloten, maar is inmiddels weer open.

Update 07.50 uur. De wagen brandt nog steeds. Rijstrook 1 gaat zo meteen wel alvast open. De stroken 2 en 3 blijven dicht.

Update: 08.05 er zijn nog steeds hulpdiensten met spoed onderweg naar het incident. Er is namelijk opgeschaald naar grip 1.

Vanuit Alblasserdam komen meldingen binnen over roet dat neer dwarrelt.

Update: 08.40 de hele snelweg richting Rotterdam is dicht en dat gaat nog wel even duren.

Verder zijn er tot nu toe 41 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van de telefoon. (update: dit gebeurde op de A15 richting Gorinchem. Mensen die rijdend aan het fotografen of filmen waren met hun telefoon, krijgen een boete)

Update 09.05: de impact is groot op de regio. Lange files. Verkeer wordt omgeleid via de Brug over de Noord. De A15 richting Rotterdam blijft voorlopig dicht.

Update 10.35 uur. De vrachtwagen wordt van de weg gehaald. Er komen steeds meer meldingen over roet. De brandweer adviseert om neergedwarreld roet weg te spoelen met water. Het advies is om na het schoonmaak de handen goed te wassen met water en zeep.

Update: 10.54. De vrachtwagenchauffeur vertelt in dit filmpje over hoe het ging en gaat:

Update: 12.00 uur. De bergingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Het is ook nog steeds rustig op de wegen in Alblasserdam. Onder meer de Edisonweg en De Helling staan vast met verkeer.

De verwachting is dat het nog enkele uren gaat duren voordat de snelweg weer vrijgegeven kan worden.

Update 13.55 uur: Rijkswaterstaat verwacht dat het zeker nog tot 15.00 uur gaat duren voordat de weg wordt vrijgegeven.

Update 15.50 uur: De A15 bij Alblasserdam gaat na een afsluiting van ruim 9 uur, bijna weer open. De laatste spullen worden opgeruimd en dan wordt de weg weer vrijgegeven. Huidige prognose: 16.00 uur alles weer open.

Deel dit bericht via...