ALBLASSERDAM –Vrijwilligers van het Oranjecomité Alblasserdam hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een programma voor Koningsdag 2021, met activiteiten die passen binnen alle beperkingen vanwege covid-19. “Het is de tweede Koningsdag in een niet-normale vorm. We hebben bewust niet gekeken naar wat er niet kan, maar naar wat er nog wel kan,” vertellen Linda Huijgen en Adri-Janne Vaartjes van de organisatie. Daar is een programma uitgekomen, met drie hoofdactiviteiten.
Lichtpuntje
Adri-Janne en Linda hopen dat Koningsdag weer een feestelijke dag wordt in Alblasserdam. “Het algemene gevoel is denk ik wel anders dan vorig jaar, maar we hebben ons best gedaan iets te organiseren dat binnen de mogelijkheden lag. Er gelden natuurlijk nog steeds allerlei regels en bij elke activiteit moet worden nagedacht hoe het past binnen de huidige maatregelen. Al met al denken we dat Koningsdag 2021 een mooi lichtpuntje wordt in deze tijd.”

Koningsbingo voor volwassenen
Het is dankzij de inzet van het comité gelukt om voor iedere leeftijdsklasse iets te organiseren. Zo is er maandag 26 april tussen 20.00 en 22.00 uur een koningsbingo voor volwassenen. De bingo wordt gepresenteerd door presentator Wally. “We hebben echt hele mooi prijzen kunnen regelen,” vertelt Linda.

Kroontjesjacht
Een dag later is er voor peuters en kleuters een kroontjesjacht. In navolging van de berenjacht van vorig jaar, wordt er nu ‘gejaagd’ op kroontjes. Mensen kunnen een kroontje voor hun raam zetten en het kroontje vooraf aanmelden bij het comité. Dit kan via deze website https://koningsdagalblasserdam.nl/kroontjesjacht. “Het zou leuk zijn als we het hele dorp kunnen vullen met kroontjes voor de ramen!”

Speurtocht
Verder is er voor de kinderen een speurtocht opgezet. De tocht voert door Alblasserdam. De kaart met antwoorden kan na afloop ingeleverd worden bij Landvast op Koningsdag, waar een lekkere beloning kan worden opgehaald. Of lever de kaart na Koningsdag in bij de Rederij. Hiermee kunnen mooie prijzen worden gewonnen.

Complete programma
Het complete programma voor Koningsdag 2021 volgt in de loop van de week op Alblasserdamsnieuws.nl. En kan nu al terug worden gevonden op www.koningsdagalblasserdam.nl/programma.

Voor alle Alblasserdammers; hulp welkom
Het Oranjecomité is dankbaar dat ook dit jaar zoveel ondernemers mee willen sponsoren. Het comité kan echter nog wel extra mensen gebruiken: “Het is mooi dat we dit met elkaar kunnen doen. We doen het voor alle Alblasserdammers. Er gaat altijd weer veel tijd en energie in zitten, maar we doen het graag. We zien dat veel verenigingen en buurten eigen activiteiten organiseren. Dit stimuleren wij en nemen we met plezier mee in onze communicatie. Kortom, de festiviteiten nemen toe, ook op andere locaties in het dorp. Het evenement groeit en we kunnen extra handen goed gebruiken.” Mensen die mee willen helpen bij de organisatie kunnen zich bij het Oranjecomité melden. Adri-Janne licht nog toe: “Je bent er niet een heel jaar mee bezig, we kunnen ook extra hulp gebruiken op de dag zelf.”

Meer informatie is te vinden op koningsdagalblasserdam.nl.

Foto’s: Peter Lodder en Peter Stam.
Advertorial.