ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft, na overleg met een officier van justitie en de teamchef van de politie besloten cameratoezicht op drie locaties in het centrum van Alblasserdam te verlengen. Dit staat in het Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Alblasserdam dat de burgemeester op 27 januari 2021 heeft genomen. Het gaat om de locaties ‘gemeentehuis’ (Raadhuisplein, Cortgene, Havenstraat), ‘brandweerkazerne’ (Broerestraat, Marineweg, Zuiderstek, Ruigenhil) en de ‘buitenjachthaven’ (Zuiderstek, Dam).

De maatregel werd genomen in het belang van de openbare orde, zo stelt de gemeente Alblasserdam. Op de genoemde locaties worden volgens de gemeente de openbare orde en veiligheid  verstoord.

Het toezicht was al aanwezig en wordt dus verleng voor in ieder geval één jaar. Voordat het jaar verstreken is, zal de maatregel geëvalueerd worden. Dan is er een mogelijkheid om cameratoezicht voort te zetten.

De opgenomen beelden kunnen door de gemeente en de politie bekeken worden. De opnames blijven maximaal vier weken bewaard.