IMG_3624 [Desktop Resolutie]Dit betreft een betaalde advertorial.
ALBLASSERDAM – De uitsnijderij van verspoelier Jan Bakker uit Alblasserdam, gevestigd aan de Plantageweg, heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Ook is de koelcapaciteit verdubbeld. De wanden, vloeren en verlichting werden vernieuwd en er is een nieuwe vriescel geplaatst. Alles ziet er inmiddels spic en span uit. “De vernieuwing en de uitbreiding waren noodzakelijk geworden door de steeds toenemende vraag naar versproducten,” vertelt poelier Jan Bakker, die wekelijks met kip en wild op de markten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Dordrecht staat.

Familiebedrijf
Familiebedrijf Jan Bakker ontstond ruim 55 jaar geleden toen Leen Bakker (78), de vader van eigenaar Jan, startte met de verkoop van kip op de markt aan de Wijnstraat in Dordrecht. In Dordt en omstreken stond de jonge Leen, die al op 8-jarige leeftijd werkervaring opdeed bij een slager, bekend als ‘de poelier met de witte hoed’. In die tijd was dat een bijzondere verschijning die de hygiëne, die bij Bakker toen al hoog in het vaandel stond, moest uitstralen.

Wildonderwijs van opa
In de loop der jaren sloten meerdere familieleden zich bij het bedrijf aan. In het totaal zijn er nu vijf familieleden en drie oproepkrachten bij de verspoelier actief. Tiemen(18), zoon van eigenaar Jan(53), specialiseert zich in ‘wild’ en wordt daarbij onder meer onderwezen door zijn ruim ervaren opa Leen (78). Voor vragen of bestelling die te maken hebben met wild, kunnen mensen terecht bij Tiemen. Dat kan op de markt, maar ook telefonisch via 06-11 96 12 37.

Nieuw-Zeelands hert
Het door opa Leen kritisch geselecteerde wildassortiment, zoals eend, eendenborst, gans, ganzenfilé, houtduiven, wild konijn of zwijn, is van nature biologisch en vers verkrijgbaar. Daarnaast heeft elk wildsoort zijn eigen rijpingsproces, wat zorgt voor een unieke smaak, die alleen bij polier Bakker te vinden is. “Wat ook erg smaakvol is, is gerijpt Nieuw-Zeelands grashertenvlees,” vertelt Jan. Zoon Tiemen vult aan: “Het hertenvlees wordt vers ingevlogen. Onze klanten vinden dit hertenvlees lekkerder dan bijvoorbeeld ossenhaas. En… het is veel voordeliger.”

Meest veelzijdige stukje vlees
Behalve wild is er bij poelier Bakker uiteraard ook ‘gewoon’ lekkere kip te koop. “Kip is en blijft het meest veelzijdige stukje vlees,” aldus Jan. Poelier Bakker heeft een uitgebreid kipassortiment en een toonbank vol delicatessen. “Daarnaast hebben we een ruim assortiment met heerlijke grillproducten,” vervolgt de poelier. De kip en het wild worden overigens in gescheiden ruimtes bereid volgens de laatste kwaliteitsrichtlijnen.

E-novatie
De komende weken wordt de verbouwing bij de Alblasserdamse verspoelier, gevestigd aan de Plantageweg 4 )beneden, die gedaan wordt door E-novatie en Kamerling Elektrotechniek, gefinetuned en afgerond. “Wij zijn er van overtuigd dat wij onze bestaande en toekomstige klanten tevreden kunnen maken met een nog breder versassortiment,” besluit Bakker.

Markt
Bakker is al meer dan vijftig jaar wekelijks op de vrijdag en zaterdag te vinden op het Statenplein in Dordrecht. Op donderdag is de poelier in Zwijndrecht en op maandag, al meer dan dertig jaar, in Alblasserdam.

IMG_3624 [Desktop Resolutie]

IMG_3633 [Desktop Resolutie] Kiprollade 350 gr

Deel dit bericht via...