ALBLASSERDAM – In de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat in Alblasserdam is deze week een nieuw Odensehuis officieel geopend. De plek is bedoeld als inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Als openingshandeling werden diverse puzzelstukken in een cirkel gelegd. Wethouder Margreet de Deugd completeerde de puzzel met het laatste stuk, waarna het glas werd geheven en er werd geproost op de nieuwe aanwinst in het dorp. De initiatiefnemers zetten zich in voor een dementievriendelijke samenleving.

Het Odensehuis in de oude school is voorlopig twee dagen in de week open. Iedere dinsdag en donderdag kan men er tussen 10.00t to 15.00 uur terecht. “U kunt binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Het Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. Iedereen heeft talenten. Met elkaar maken we het Odensehuis. In het Odensehuis staat kwaliteit van leven centraal. Als u mee wilt doen, bent u van harte welkom,” zo laten de initiatiefnemers weten.

Tijdens de opening interviewde coördinator Cherilda van Son een bezoeker, een mantelzorger een vrijwilliger en de ‘casemanager’ over hun ervaringen met het Odensehuis. Verder hielden voorzitter Dirk Louter en wethouder Margreet de Deugd een korte toespraak.

Meer informatie over het Odensehuis is te vinden op deze website.

Deel dit bericht via...