KINDERDIJK – Nabij het molengebied in Kinderdijk is dinsdagmiddag 10 januari 2023 door onder meer de Dienst Specialistische Operaties (DSO) uitvoerig gezocht naar ‘sporen’ die te maken hebben met de dodelijke schietpartij in Kinderdijk. Er zijn dinsdag gedurende de dag onder meer twee drones, twee motorboten, diverse metaaldetectors, grote magneten en sonar ingezet. Naar wat er precies werd gezocht, kan de politie niet zeggen. Gezien de aard van de inzet en de gebruikte apparatuur lijkt het echter te gaan om een zoektocht naar het wapen waarmee de 73-jarige man in Kinderdijk op 2 december 2022 werd neergeschoten in de villa aan de Puntweg.

Een 74-jarige man uit Overijsse (België) werd in de nacht van 1 op 2 december 2022 met één kogel door zijn hoofd geschoten. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed een aantal dagen later aan zijn verwondingen. Daags na de schietpartij arresteerde de politie een 77-jarige Alblasserdammer op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Deze man kwam veel bij de villa in Kinderdijk en was daar onder meer klusjesman.

Het gebruikte wapen lijkt nog steeds niet gevonden te zijn. Onlangs werd er al een zoekploeg van Defensie ingezet. Toen werd de woning aan de Puntweg van boven tot onder doorzocht. Maandagavond 9 januari werd de vluchtroute gereconstrueerd. Daarbij werden onder meer de camerabeelden van de reconstructie gematcht met de beelden van de nacht van de schietpartij.

Dinsdag hebben politieagenten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, onderdeel van de Dienst Specialistische Operaties van de Landelijke Eenheid, urenlang gezocht in en om het water nabij het gemaal in Kinderdijk. Rond 16.00 uur vertrokken alle eenheden weer.

De politie kan nog niet veel meer informatie delen over het lopende onderzoek. Meer dan “We zijn bezig met het onderzoek. En daar worden verschillende dingen voor gedaan.” kan de politie nu nog niet kwijt. Ook of er dinsdag relevante sporen zijn gevonden, is niet bekend. Wel werd er veel oud metaal uit het water gevist. Dit zal binnenkort door de gemeente worden afgevoerd.

Deel dit bericht via...