ALBLASSERDAM – Echtpaar Frans en Corrie Rodenburg uit Alblasserdam heeft donderdag 8 december 2022 hun vijftigjarig huwelijk gevierd. Burgemeester Jaap Paans kwam hen ’s morgens feliciteren en ’s middags was er een groot feest. Frans (76) is geboren in Leiden en Corrie (73) komt uit Maurik. Ze leerden elkaar kennen in de aanloop naar een feest. Frans was toen beroepsmilitair een zocht een partner om mee te dansen tijdens het Officiersbal. “Een vriend vertelde dat zijn zus enkele vriendinnen had, die misschien interesse hadden en zo ben ik met Corrie in contact gekomen.”

De vonk sloeg over en niet veel later trouwden ze. In hun huwelijk hebben ze zeven kinderen mogen krijgen: zes jongens en een meisje. Inmiddels zijn er ook dertien kleinkinderen: vijf jongens en acht meisjes tussen de 1 en 22 jaar.

Achttien jaar geleden zijn ze naar Alblasserdam verhuisd. “We woonden toen in Amersfoort en overwogen om naar Bennekom te verhuizen, omdat onze jongste twee zoons in Ede op school zaten. Maar omdat onze andere kinderen allemaal in het westen van het land gingen wonen, zijn we hierheen gekomen.” Voor de jongste twee zoons, allebei met het syndroom van Down, vonden Frans en Corrie een goede school in Barendrecht.

Frans is 18 jaar beroepsmilitair geweest en is daarna voor zichzelf begonnen als organisatie-adviseur waarin hij voor grote bedrijven en instellingen de koppeling maakte tussen mens een techniek. Corrie is jarenlang werkzaam geweest als lerares.

Tekst en foto’s: Bert Bons / Klaroen.nl

Deel dit bericht via...