ALBLASSERDAM – Meldkamercentralisten en ambulancepersoneel spreken donderdag 8 december 2022 uitgebreid over de schietpartij bij Zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel in Alblasserdam op 6 mei 2022. Onder meer de politie de de ambulancedienst van Zuid-Holland Zuid delen het artikel, vanuit het vakblad voor ProQA-ambulancemeldkamers, op hun sociale mediakanalen. Bij de schietpartij raakten twee mensen zwaargewond en twee mensen overleden. De centralisten van de meldkamer in Rotterdam en het ambulancepersoneel vertellen onder meer over hoe de schutter zelf 112 heeft gebeld en hoe een arrestatieteam al achter de man aanzat, omdat de telefoon vlak voor de schietpartij was aangezet.

Verder vertellen ambulancemedewerkers over de ‘hel op aarde’ die zij bij de zorgboerderij aantroffen en hoe zij hier nu mee omgaan. Het artikel is hier te lezen. (onderaan is door te klikken naar bladzijde 2)

De rechtszaak tegen de verdachte loopt nog. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal waarschijnlijk in 2023 gaan plaatsvinden.

Deel dit bericht via...