ALBLASSERDAM – Aanstaande zaterdag is het precies een maand geleden dat Bakkerij Van der Waal uit Ridderkerk failliet werd verklaard. In de afgelopen weken is er uitvoerig gesproken over een mogelijke overname door een bakker uit een ander deel van het land. Dit heeft echter nog niet geleid tot een daadwerkelijke overname en zoals het er nu naar uitziet, gaat een overname van de bakkerij in zijn geheel ook niet meer gebeuren. “Het duurt te lang en ik verwacht niet dat er nu nog een andere geïnteresseerde komt, die het bedrijf in z’n geheel wil overnemen,” vertelt curator Hans Schuurbiers.

Om er toch nog het beste van te maken, gaat de curator ook met geïnteresseerden in gesprek, die slechts een deel van de onderneming over willen nemen. De curator: “Ik ga iedereen in de gelegenheid stellen om de interesse concreet te maken, door biedingen uit te brengen. Dat kan betekenen dat het geen totale doorstart wordt. Soms hebben mensen alleen interesse in een specifieke winkel of vestiging.”

In de afgelopen weken was er één serieuze overnamekandidaat die interesse had om heel Bakkerij Van der Waal over te nemen. “Maar het zijn voor zo’n collega-ondernemer ook heel moeilijke tijden en het plaatje moet wel rondkomen. Het plaatje moet passen en als een partij het financieel niet rond krijgt, gaat het niet,” vertelt de curator.

In de komende week krijgen geïnteresseerden een uitnodiging om biedingen te doen.

Bakkerij Van der Waal was onder meer met een winkel gevestigd in winkelcentrum Makado in Alblasserdam.