ALBLASSERDAM – Kinderen, ouders en omwonenden hebben gestemd voor de inrichting van de nieuwe speelplek in De Drentsebuurt in Alblasserdam. Het winnende ontwerp bevat onder meer veertien speeltoestellen, een speelwadi gecombineerd met een waterparcours en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Aannemer Kompan mag de speelplek op die manier gaan maken.
In september is er een eerste bijeenkomst georganiseerd voor de buurtbewoners. Daarbij konden kinderen en volwassenen kiezen uit een aantal thema’s en mochten ze hun ideale speelplek tekenen. Die inbreng is gebruikt om drie ontwerpen te maken. Daaruit is nu door inwoners een winnend ontwerp gekozen. Over acht tot tien weken gaat aannemer Kompan aan de slag. De planning is dat de speelplek medio februari 2023 gereed is.

Hoeveel de nieuwe speeltuin gaat kosten, is nog onbekend. Zodra daar meer informatie over bekend is, wordt dit bericht bijgewerkt.

Update: voor het ontwerp en de aanleg van de speeltuin, heeft de gemeente Alblasserdam een bedrag begroot van 85.000 euro exclusief btw.