ALBLASSERDAM – Basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam opent maandag 21 november een ‘boterhammenbar’ op school. Vanaf die dag kunnen kinderen iedere dag tussen 08.00 en 08.20 uur gratis ontbijten. Ook bestaat er een mogelijkheid om een lunch te maken voor tussen de middag. Dankzij dit initiatief hoeft geen enkel kind meer met honger op school te zitten. “Op deze manier willen wij ouders die het financieel moeilijk hebben door alle extra kosten een steuntje in de rug geven,” vertelt Lonneke van den Anker, waarnemend directeur IKC ’t Nokkenwiel. De boterhambar is vanaf maandag op beide locaties van ’t Nokkenwiel te vinden.

Lonneke legt uit: “Het leven is in korte tijd een stuk duurder geworden. Niet alleen de energieprijzen zijn gestegen, ook de boodschappen zijn duurder geworden. Wij ondersteunen onze leerlingen en hun ouders daarom graag door vanaf maandag 21 november een boterhammenbar te openen. De boterhammenbar is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het jeugdeducatiefonds die duurt tot eind januari 2023.Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met een gevulde maag de dag op school kunnen beginnen.”

De directeur vervolgt: “Iedere dag, tussen 8.00 uur en 8.20 uur zijn onze leerlingen welkom om een boterham te komen eten. Ook bestaat de mogelijkheid om een lunch te maken voor tussen de middag. De boterhammenbar is toegankelijk voor alle kinderen van onze school. Er zijn voor ouders geen kosten aan verbonden.”