NIEUW-LEKKERLAND – Tientallen supporters van VV Nieuw-Lekkerland zijn zaterdag 12 november 2022 lopend naar hun rivaal VV De Zwerver in Kinderdijk gegaan. De stoet vertrok rond 12.45 uur vanaf sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland. Onderweg werd ge getoeterd, gezongen, vuurwerk afgestoken, gezwaaid met spandoeken en rook. Zaterdagmiddag voetballen de Lekkerlanders tegen VV De Zwerver in Kinderdijk. Deze wedstrijd tussen de rivalen wordt ook wel ‘The Old Firm’ van de Alblasserwaard genoemd.

Boek
Voor de wedstrijd zelf wordt er ook nog een boek uitgereikt aan beide besturen over The Old Firm. Het boek is geschreven en samengesteld door Piet van Genderen, Leen Smit en Jan de Vos hebben hierbij ondersteunend werk verricht. De besturen van beide verenigingen hebben begin september ingestemd met het idee om de historie van The Old Firm te beschrijven in boekvorm. Meer informatie over het boek is te vinden via deze link.

Update: De Zwerver heeft de wedstrijd met 1-0 gewonnen van Nieuw-Lekkerland.