ALBLASSERDAM – In recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn deze week vernielingen gepleegd. Een betonnen buis waar kinderen in kunnen spelen werd volgens buurtbewoners opgeblazen met vuurwerk en een deel van het toiletgebouw werd met grof geweld gesloopt. De gemeente Alblasserdam spreekt van ‘flinke schade’.

“Het betreft voorzieningen in de openbare ruimte die van en voor alle Alblasserdammers zijn. Als gemeente veroordelen we elke vorm van vandalisme in ons dorp en we doen aangifte van deze schade bij de politie,” laat de gemeente in een reactie weten.

Wethouder Marten Japenga (buitenruimte) van de gemeente Alblasserdam baalt van de schade: “Ik vind het heel erg wat hier is gebeurd. Van andermans spullen blijf je af en dat geldt ook voor algemene voorzieningen zoals bankjes en speeltoestellen. Zo simpel is het.”

In de buurt rondom het Lammetjeswiel wordt in de afgelopen week veel geklaagd over overlast door vuurwerk; soms midden in de nacht.

De kapotte buis is inmiddels door een aannemer in stukken afgevoerd.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de vernielingen te maken kan hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie via het nummer 0900-8844.