NIEUW-LEKKERLAND – Het moet een massale optocht worden: de Groen Witte mars van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland. Zaterdag 12 november 2022 voetballen de Lekkerlanders tegen VV De Zwerver in Kinderdijk. Deze wedstrijd tussen de rivalen wordt ook wel ‘The Old Firm’ van de Alblasserwaard genoemd. De mars naar Kinderdijk start tussen 12.30 en 12.45 uur vanaf sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland. “We hebben al van heel veel supporters, clubleden en aanverwanten vernomen dat ze meelopen met de mars,” vertelt Jacco van der Wulp.

Spandoeken en rook
Van der Wulp vervolgt: “Er zijn tot nu toe ook al tien elftallen die in zijn geheel of gedeeltelijk meelopen. Ook hebben wij voor de mensen die niet willen lopen of fietsen, of dit niet kunnen, een ouderwetse brandweerauto geregeld, waar zij in kunnen plaatsnemen. Voor de stoet uit hebben we een auto rijden met muzikale klanken om iedereen optimaal gemotiveerd te maken voor de wedstrijd. Hierbij kunnen natuurlijk ook de nodige vlaggen, spandoeken, toeters en rook niet ontbreken. Onderweg zullen we ook gevolgd worden door lokale journalisten en drones.”

De mars van Nieuw-Lekkerland naar Kinderdijk gaat naar verwachting ongeveer drie kwartier duren.

Boek
Voor de wedstrijd zelf wordt er ook nog een boek uitgereikt aan beide besturen over The Old Firm. Het boek is geschreven en samengesteld door Piet van Genderen, Leen Smit en Jan de Vos hebben hierbij ondersteunend werk verricht. De besturen van beide verenigingen hebben begin september ingestemd met het idee om de historie van The Old Firm te beschrijven in boekvorm. Meer informatie over het boek is te vinden via deze link.