ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert zaterdag 12 november 2022, samen met muziekvereniging Excelsior IJsselstein een dubbelconcert in de Alblasserdamse Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Het concert start on 20.15 uur. De toegang is gratis.

Het fanfareorkest van Excelsior bestaat uit 50 leden. Sinds 2003 speelt het fanfareorkest in 1e divisie, de hoogste afdeling van de muziekbond KNMO. Het orkest staat onder leiding van de gerenommeerde dirigent Leon Vliex. Leon is geen onbekende in harmonie- en fanfarekringen. Vele composities die graag en regelmatig worden uitgevoerd, rolden uit zijn pen.

Het fanfareorkest van Soli staat onder leiding van dirigent Jurgen Nab. Op het afwisselende programma van Soli staan o.a. Circe van componist Kevin Houben en de indrukwekkende filmmuziek uit de films van “How tot train your dragon”. Bij de bezoekers uit IJsselsteijn staat o.a. Harmony Festival van componist Jan de Haan op het programma. Ook hebben zij filmmuziek op het programma staan uit de films van Jurassic Park.

Tijdens het concert kan het publiek op een laagdrempelige manier kennis maken met de muziek van de beide fanfareorkesten.