ALBLASSERDAM – Handwerkwinkel Koperdraadje op het Scheldeplein in Alblasserdam en Hoedenspeciaalzaak Nelly op de Dam in Alblasserdam sluiten in december 2022 hun deuren. Eigenaresse Lia Rozendaal van Koperdraadje meldt op haar website dat ze kiest voor wat ze het liefste doet: strengen verven. “Dat houdt in dat de stenen winkel woensdag 21 december de deuren gaat sluiten.”

De winkel, die in 2013 werd geopend, houdt vanaf 1 november totale leegverkoop. Lia gaat zich vanaf die tijd richten op wat ze het liefste doet: witte strengen verven naar gekleurde varianten. Dat houdt in dat de stenen winkel de deuren gaat sluiten. Meer informatie over de sluiting van Kopendraadje is hier te vinden.

Ook Hoedenspeciaalzaak Nelly gaat in december van 2022 stoppen. De zaak bestaat dit jaar 90 jaar en wordt op 3 december definitief gesloten. In de komende maand is er uitverkoop. Over de reden van sluiting meldt eigenaresse Ellen Buitelaar op de website van de hoedenzaak: “Waarom afscheid nemen van een mooie nog steeds goedlopende winkel? Dat is een combinatie van redenen. Eén daarvan is dat er geen opvolging is. Een andere reden is ons gezin. Na 30 jaar werken op zaterdag kijk ik uit naar een andere invulling, samen met mijn gezin. Dit kan niet wanneer je zelf een winkel hebt. Dat doe je of voor de volle 100% of je moet het durven loslaten. Dit betekent wel dat ik de winkel en jullie als klanten ontzettend ga missen. De mooie verhalen, de leuke verkoopmomenten en de warme band die we met velen van jullie in al die jaren hebben opgebouwd. Bedankt! Wij danken ook onze Hemelse Vader die ons de kracht heeft gegeven om dit werk te doen.”