ALBLASSERDAM – Jan en Teuni de Kok uit de Von Lindernstraat in Alblasserdam zijn donderdag 3 november 2022 vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar kreeg in de ochtend burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek.

In Groot-Ammers ontmoet
Jan (74) en Teuni (71) leerden elkaar kennen in Groot-Ammers. Teuni woonde daar en Jan, die toen nog in Kinderdijk woonde, werkte in Groot-Ammers als monteur bij Fiatgarage Jansen. Teuni vertelt: “Elke morgen fietste ik langs het bedrijf waar Jan werkte.” Jan vervolgt: “En ik moest aan de overkant van het bedrijf onderdelen halen. Dat plande ik altijd wel zo, dat ik daar was als zij langsfietste. Ze was nog geen zestien, dus haar ouders waren in het begin niet heel blij met me. Maar ik had wel een auto. Een Fiatje 500, zonder bodem, haha.”

ANWB
Jan werkte nog enige jaren als plaatwerker in Rotterdam, daarna enige tijd voor zichzelf, daarna nog even bij Nedstaal, om daarna bijna 40 jaar bij de ANWB te werken. Zeker in de beginjaren kreeg Jan de Kok veel te verwerken bij de ANWB. De wegenwacht werd toen vaak ingezet als hulpdienst. Jan gebruikte onder meer een garagekrik om mensen uit hun voertuig te bevrijden. “We hadden zelfs bloedplasma in de auto bij ons.” Hij maakte droevige dingen mee, maar ook heel veel mooie dingen en hielp duizenden dankbare mensen weer de weg op. In 2010 ging de Damdorper met pensioen.

MCD
Teuni werkte enkele jaren in een winkel, vergelijkbaar met Blokker. Later werkte zij bij mensen in de huishouding. Verder werkte zij acht jaar bij de MCD-supermarkt aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam en paste zij veel op de kleinkinderen.

Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Veel kaarten
Beide jubilarissen hebben veel vrijwilligerswerk gedaan en doen dit nog steeds. “Jan kan niet stilzitten. Als hij op de bank gaat zitten, is hij ziek. Hij is altijd bezig,” vertelt Teuni. Het echtpaar is bekend en geliefd in het dorp, getuige ook de tientallen felicitatiekaarten die de twee mochten ontvangen.

Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort gevierd in buurthuis De Pion.