ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht staat sinds dinsdag 1 november 2022, rond 10.30 uur in storing. “Het betreft een technische storing. De monteur is onderweg om te onderzoek wat het probleem precies is,” laat een woordvoerster van Rijkswaterstaat weten. De brugklep wil niet meer dicht. Voor de auto’s is er een omleidingsroute ingesteld via de Noordtunnel. De vrachtwagens met gevaarlijke stoffen worden omgeleid via onder meer de N3. (brom)fietsers en voetgangers zouden (betaald) met de Waterbus kunnen oversteken. Update: 11.17 uur. De brugklep is gesloten. Het wegverkeer kan weer gebruikmaken van de brug. Later wordt bij een proefdraai nog bekeken of het technische probleem is verholpen.

Update: 11.20 uur. Het verkeer is weggeleid, maar de brug is toch weer gestremd in verband met een proefdraai. Toch weer even geduld. Laatste update: de brug is weer open voor wegverkeer.