ALBLASSERDAM – Tijdens een benefietavond van door ‘Rotaryclub Noord & Merwede’, een fusieclub die dit jaar is ontstaan door het samengaan van de Rotaryclubs Papendrecht en Kinderdijk, is 12.075 euro opgehaald voor kansarme weeskinderen in Kenia. De benefietavond, waar onder meer een veiling werd gehouden, vond onlangs plaats in Landvast in Alblasserdam.

De organisatie meldt: “Het draaiboek voor deze avond lag twee jaar geleden al klaar maar toen kwam de bekende spelbreker langs en moesten we wachten op nieuwe kansen. Wat in het vat zit verzuurt niet en de aanhouder wint ook hier weer zoals altijd!”

En verder: “Veilingmeester en Rotarylid Erik Groeneweg wist de gasten met veel humor te verleiden om mooie aankopen te doen voor het goede doel. Van fijne kunst en bijzondere wijnen tot romantische overnachtingen en van workshops, uitstapjes tot een dagje meelopen met de burgemeester. Peter de Waard, verantwoordelijk voor de internationale projecten binnen RCN&M, gaf een mooie presentatie over de ins en outs van het ‘Beehives Project’ waarbij in nauwe samenwerking met de lokale hulporganisatie ‘Kidscare Kenya’ gewerkt wordt aan verbetering van de leefomstandigheden van ruim 1800 kwetsbare (wees)kinderen, verdeeld over 24 dorpen binnen 360 gezinnen. Zo worden boerencoöperaties opgericht om onder begeleiding de zeer gewilde honing te produceren en te verkopen zodat de arme Keniaanse gezinnen en hun opgenomen weeskinderen ondersteund worden in hun levensonderhoud en hun ontwikkeling, kinderen naar school kunnen en hun leefomstandigheden duurzaam verbeteren. Een sfeervolle avond in Afrikaanse stijl begeleid door djembé-muziek van Rowdy Franzen, een kundige veilingmeester en een prachtopbrengst waren de ingrediënten van een zeer geslaagde veiling. Met heel veel dank aan alle gulle gevers, kopers en organisatoren. Ter nagedachtenis van Jos Oskam, de penningmeester die vanuit Rotaryclub Kinderdijk gestart is met dit project. Mooi dat dit ook voor hem tot een succesvol einde is gebracht.”

Deel dit bericht via...