Advertorial
ALBLASSERDAM – De familie Wanningen staat sinds deze maand weer met de gebakskraam op de oude vertrouwde plek, bij bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam. Vanuit de kraam worden inmiddels al tien jaar verse oliebollen, krentenbollen, appelbeignets en andere lekkernijen voor de laatste weken van het jaar verkocht. Veel Damdorpers weten de kraam te vinden. Vanwege het 10-jarig jubileum, is er een speciale actie: tien oliebollen voor tien euro.

Dit jaar vieren ‘de meiden’, zoals ze zichzelf noemen, het tienjarig bestaan van Oliebollen Alblasserdam. In deze tien jaar is er veel gebeurd. “Uiteraard is één van de hoogtepunten onze hoge score van een 8 in de AD Oliebollentest. Vorig jaar was een moeilijk jaar met alle coronamaatregelen en de tijdelijke sluiting. Dit jaar hebben we te maken met hoge grondstofprijzen vanwege de problematiek
in de wereld. We hebben alles wel meegemaakt,” vertelt Miranda Wanningen.

Maatschappelijk betrokken
De meiden zetten zich regelmatig maatschappelijk in. Zo doneren zij al meerdere jaren oliebollen aan de Voedselbank in Alblasserdam.

Verse oliebollen

De oliebollen worden de gehele dag vers gebakken. Het recept is het grote familiegeheim. Miranda vertelt “In al die tijd hebben we het recept maar een aantal keer hoeven aanpassen. Na de AD Oliebollentest een aantal jaar geleden, hebben wij deze niet meer veranderd.”

Bestellen
De lekkernijen zijn altijd nog op de traditionele manier te bestellen. Bij de kraam zijn bestelformulieren te verkrijgen. Afgelopen jaar hebben de meiden een stap gemaakt naar de “online kraam”. Vanaf hier kan Alblasserdam online alvast oliebollen bestellen en afrekenen.
Dit scheelt veel wachttijd, zeker op 31 december. Via oliebollenalblasserdam.nl kan er online besteld worden.

Aanbieding
Ondanks de forse stijging van alle grondstoffen, is er wegens het tienjarig bestaan dit jaar een mooie aanbieding: 10 oliebollen of krentenbollen voor 10 euro. Daarnaast is de kraam nu ook actief op social media, waar iedere dinsdag een “dinsdag deal” bekend gemaakt wordt. De kraam is te volgen via Instagram en Facebook. Ook zijn de aanbiedingen te verkrijgen op de website.

Deel dit bericht via...