ALBLASSERDAM – In het gemeentehuis van Alblasserdam wordt, net als de voorgaande 17 jaren, weer gratis huiswerkhulp aangeboden door de vrijwilligers van Huiswerkhulp Alblasserdam. De jongeren worden ondersteund bij het maken en/of leren van het huiswerk. Jongeren van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Zo helpen de vrijwilligers momenteel leerlingen van de basisschool, vmbo, havo, vwo en mbo. De vragen betreffen verschillende vakken. Er zijn leerlingen die moeite hebben met talen of juist met exacte vakken. Iedereen wordt verder geholpen. De huiswerkhulp is gratis en op basis van vrije inloop. Inschrijving of aanmelding vooraf is niet nodig.

De gemeente Alblasserdam stelt de ruimte beschikbaar en de bibliotheek AanZet zorgt voor facilitering, elke dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur. De vrijwilligers zijn er in de eerste plaats om te helpen met het huiswerk, maar ook ouders zijn welkom om eens een gesprekje te voeren en van gedachten te wisselen over allerlei schoolse zaken.

De huidige bezetting wordt gevormd door Christel de Graaf, Hans Tukker, Nick de Jong, Piet Plaizier, Sanne Messemaker, Thijs Meerkerk en Emine Osmanoglou. Elke vrijwilliger heeft een onderwijsachtergrond en/of relevante ervaring.

Huiswerkhulp Alblasserdam zoekt nog wel een extra vrijwilliger voor de exacte vakken en/of economie. Emine Osmanoglou: “Is je belangstelling gewekt om als vrijwilliger aan de slag te gaan of ken je iemand die ons kan ondersteunen, kom gerust langs of neem a.u.b. contact op via ons e-mailadres of via de website. De website wordt gesponsord door het lokale bedrijf FN Steel. Ook sponsor worden? Dat kan! Neem dan graag even contact met ons op via: [email protected]“.

Deel dit bericht via...