ALBLASSERDAM – De obstacle run die afgelopen week werd gehouden door kinderen van basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam, heeft 3300 euro opgeleverd voor Warchild. Dat is afgelopen zaterdag, 1 oktober 2022, bekendgemaakt tijdens de Molenloop bij de atletiekvereniging. War Child is er voor de miljoenen kinderen die opgroeien in oorlog. Sinds mei 2022 verzorgt IKC ’t Nokkenwiel onderwijs aan alle kinderen in Alblasserdam die net in Nederland zijn. Dit zijn vooral Oekraïense kinderen, maar ook kinderen uit bijvoorbeeld Syrië. Veel van deze kinderen hebben rechtstreeks te maken gehad met de gevolgen van een oorlog in hun land.

Lonneke van den Anker, waarnemend directeur van ’t Nokkenwiel vertelt: “Voor onze leerlingen een goed moment om hier bij stil te staan in de klas en iets te doen om andere kinderen te kunnen helpen.”

In sporthal Molenzicht is er door meester Branko een parcours uitgezet, waar de kinderen gesponsord een obstacle run hebben gelopen. De kleutergroepen hebben zich ook ingezet op hun eigen locatie.

Deel dit bericht via...