NIEUW-LEKKERLAND – De stichting CRR is gestart met de actie Luiers voor Lesbos. In de komende maand worden er zoveel mogelijk luiers, billendoekjes en maandverband ingezameld voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.Doneren kan op tientallen locaties in de regio, waaronder in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland.

 

 

Hieronder het persbericht van de stichting CRR.

 

Kinderen op de vlucht aan de grenzen van Europa leven in schrijnende situaties, afhankelijk van hulp van anderen. Stichting CRR ondersteunt deze kinderen door te voorzien in de basisbehoeften. Afgelopen jaar, 2021, heeft stichting CRR al 20 hulptransporten kunnen versturen naar plaatsen waar het zo hard nodig is. Deze transporten zijn verstuurd naar Lesbos, Chios, Samos, Athene, Thessaloniki en Bosnië. Per hulptransport zijn er gemiddeld 50.000 luiers nodig!

Met de gedoneerde luiers van de actie Luiers voor Lesbos in 2021 heeft CRR veel hulptransporten kunnen vullen. Echter, een jaar later, is die voorraad gedoneerde luiers op en hebben we weer nieuwe luiers, billendoekjes en maandverband (voor de moeders!) nodig! Om de komende hulptransporten te kunnen blijven voorzien van voldoende luiers en andere hoognodige hulpgoederen, zetten we de actie Luiers voor Lesbos opnieuw in. We hopen en vertrouwen erop dat er ook dit jaar mensen bereid zijn om hun huis, tijd en/of geld beschikbaar te stellen voor deze actie. Daarom doen we een beroep op u en jou om mee te helpen. Help stichting CRR ieder vluchtelingenkind te geven waar het recht op heeft en doneer luiers (vooral maat 4-6), billendoekjes en/of maandverband!

De actie Luiers voor Lesbos is in de periode van zaterdag 1 oktober tot maandag 31 oktober. Inzamelpunten door het hele land zetten voor die periode hun huis open om de donaties in te zamelen. Na de actie zullen door meerdere transportbedrijven en vrijwilligers de producten opgehaald, gesorteerd en geteld worden. Met die opbrengst hopen we de komende noodhulptransporten te kunnen voorzien van voldoende luiers, billendoekjes en maandverband.

Jouw hulp is daarbij van grote waarde! Lever jouw donatie in bij een inzamelpunt in jouw buurt, wordt zelf inzamelpunt of maak jouw donatie over als je geen tijd hebt om zelf maar de winkel te gaan. Kijk voor meer informatie over deze actie op: www.luiersvoorlesbos.nl. Doe mee, want samen staan we sterker dan alleen!