NIEUW-LEKKERLAND – De heer Willem Jan Nederlof verzorgt maandagavond 10 oktober een lezing en fototentoonstelling in de grote zaal van woonzorgcomplex ’t Waellant aan de Ooievaar. Onderwerp: De geschiedenis van Nye-Leckelant van nul tot nu. Aanvang 19:30 uur. Zaal open 19:00 uur. De toegang is vrij.

In de lezing komen onderwerpen aan bod als de ambachtsheerlijkheid, de ambachtsheren en ambachtsvrouwen en hun invloed op het dorpsbestuur en het ontstaan van het dorp Nieuw-Lekkerland. Verder vertelt de heer Nederlof over: Het dorps- en polderbestuur vanaf de Middeleeuwen tot nu; Wie of wat was HARP; De grenzen van de ambachtsheerlijkheid en de polder Nieuw-Lekkerland toen en nu; Rechtspraak in de 18e eeuw en ‘Een toestand van middeleeuwse achterlijkheid’. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot bezichtiging van een fototentoonstelling over deze onderwerpen.

Op dinsdagavond 25 oktober verzorgt de heer Nederlof een lezing in Partycentrum de Klok in Kinderdijk over het ontstaan van het dorp ’t Elshout (ofwel Kinderdijk). Nadere berichten volgen.

Deel dit bericht via...