buurthuis de pionALBLASSERDAM – Op 3 oktober 2022 begint de landelijke week van de eenzaamheid. De SWA (Stichting Welzijn Alblasserdam) maakt een aantal activiteiten mogelijk, waaronder een nieuw initiatief voor buurthuis de Pion. Vanaf de week van de eenzaamheid is het mogelijk om iedere maandag te komen eten in de Pion. Op maandag 3 oktober 2022 is de eerste maaltijd. Voor een klein bedrag  kan men aanschuiven  voor de warme hap. Projectleidster Marianne Bouman vertelt: ‘Het is niet altijd voor een Euro, hoor, daar kun je het niet voor doen. Het is vanwege de SWA dat het nu mogelijk is. Als we een wekelijkse maaltijd voor € 3,50 p.p. kunnen aanbieden, zullen we naar alle waarschijnlijkheid net uitkomen. Op 10 oktober staat bijv. een lunch op het programma en op 17 oktober een high-tea. En dat wisselen we zo steeds af en wel zó dat mensen een keuze hebben en in ieder geval een goede maaltijd krijgen voor een lage prijs.”

Het buurthuis heeft voor deze nieuwe activiteit de naam ‘EetSaam’ gereserveerd.

In een persbericht Het concept op zich is niet nieuw. In Alblasserdam functioneert onder meer ook een succesvolle groep onder de naam ‘Eet Mee’ o.l.v. Claudio Barra. Er is echter behoefte aan meer van deze eetgelegenheden. Dat is duidelijk aan het licht gekomen in de corona-lockdown, een periode waarin pijnlijk geleden werd aan eenzaamheid. En het blijkt ook uit het feit dat in de weken van voorbereiding, na bekendmaking in de buurt, de Pion op 3 oktober al volgeboekt is.

Er staat een onzekere winterperiode voor de deur, waarin ongetwijfeld velen zullen zoeken naar warmte en gezelligheid bij elkaar. De bedoeling is om ‘EetSaam’ wekelijks in de Pion te doen in de maanden vanaf oktober tot aan Pasen. De organisatie is in handen van Marianne Bouman en de gegevens over EetSaam zijn te vinden op de website www.pion-alblasserdam.nl.

Ook wordt in de week van de eenzaamheid in het buurthuis een tentoonstelling ingericht van schilderijen die gemaakt zijn over het thema ‘eenzaamheid’. De schilders zijn een aantal weken via de media uitgenodigd over dit thema  een schilderij te maken. Bijzonder is om te zien hoe iedere hobbyschilder daar een eigen uitdrukking aan geeft.

Deze interessante tentoonstelling in de Pion is te bezichtigen op Donderdag 6 oktober, in het kader van de kunstroute die de SWA organiseert.