ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is men gestart met het maken van een meidentijdschrift. Het magazine wordt gemaakt door en voor meiden (12+). Het initiatief komt van de bibliotheek in Alblasserdam en jongerenwerk Jeugd-Punt. Na een eerste workshop “omslag maken” heeft er zich een redactie gevormd van een aantal meiden, maar zij kunnen nog wat versterking gebruiken.

Tijdens het project ‘Meiden Magazine’ leren de tieners alles over fotograferen, interviewen, schrijven en vormgeven. De gehele content (van mode, lifestyle, gedichten, fotoreportages, recepten, alles mag) tot de foto’s, kleuren en vormgeving aan toe worden bepaald door de redactie. “Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomsten ook genoeg ruimte voor lol, gezelligheid en goede gesprekken,” belooft de bibliotheek in een persbericht.

Verder meldt de bibliotheek: “Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen in de redactie van het eerste Alblasserdamse Meiden Magazine? Geef je dan op! De eerst volgende bijeenkomst is donderdag 6 oktober van 18.30-20.00 uur in Landvast en wordt gegeven door een professionele journaliste. Kun je deze donderdag niet, dan kun je wellicht wel 20 oktober? Voor meer informatie en/of opgave kun je terecht bij Pauline van der Kraan email [email protected].”

 

Deel dit bericht via...