ALBLASSERDAM – 88 mensen hebben vorige week, tijdens de 14e opruimdag, zwerfvuil opgeruimd in Alblasserdam. “Het aantal blikjes wat is opgeraapt was ontelbaar, om maar niet te spreken over sigarettenpeuken,” vertelt organisator Peter van der Spoel.  Hij vervolgt: “Enkele opmerkelijk zaken waren een paspop, een complete autovelg met band, 2 stepjes zonder wielen, 2 stukken kabel, een topdek ( dun matras ), een pedaalemmer, veel flessen, een wieldop, een speelgoedtoren van plastic en 2 lege flacons voor motorolie en een condoom langs de Torenweg. Tja wat er al niet door automobilisten wordt weggegooid.”

Van der Spoel meldt verder:

“Ook wel bijzonder is dat 2 mannen bereid zijn om naar de Hoogendijk te fietsen en daar langs de dijk en het fietspad de achteloos weggegooide rotzooi op te ruimen, fantastisch toch. Ook elke keer weer prachtig om hele gezinnen aan het werk te zien, zo belangrijk om op speelse wijze de kinderen iets mee te geven. Rond 17.00 uur is de bus vol gewogen ( 2640 kg ), daarna alle natte zakken en verdere zaken in 2 rolcontainers gelost die meteen de perscontainer in gingen bediend door een medewerker van de gemeente, natuurlijk meteen weer gewogen ( 2380 kg ). Dus is deze dag toch weer 260kg opgehaald.”

“Alle enthousiaste deelnemers weer ontzettend bedankt voor jullie inzet. Het was ondanks de weersomstandigheden, weer top! De volgende sponsors ondersteunden deze Opruimactie : OTT stelde hun weegbrug en Servicebus beschikbaar. McDonald’s stelde 1 product naar keuze beschikbaar. Plus van Holten zorgde voor een mueslireep voor iedereen en stelde 2 bossen bloemen en een cadeaukaart van € 20,- beschikbaar. Bakkerij van der Wegen stelde een cadeaukaart voor een taart beschikbaar. “