ALBLASSERDAM  – De gemeente Alblasserdam heeft woensdag 28 september  2022 het asfalt in de ongevallenbocht van de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam laten opruwen om meer ongevallen te voorkomen. In een persbericht meldt de gemeente dat het gaat om een ’tussenmaatregel’. Een andere maatregel die is genomen, is het instellen van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in plaats van 50 kilometer per uur. Binnenkort wordt het asfalt in de hele bocht eruit gehaald en vervangen voor normaal, zwart asfalt.

Wethouder Marten Japenga zegt hierover: “De veiligheid is in geding en ik voel namens de gemeente de noodzaak om nu maatregelen te nemen.”

In gesprek met de werkgroep
Er is op 11 juli een bewonersavond geweest. De gemeente meldt in een persbericht: “Samen met een werkgroep van bewoners en gemeente gaan we verder op zoek naar de beste en meest doeltreffende maatregelen. Vragen die daarbij centraal staan, zijn: Wat is er precies mis? Welke snelheden worden er gereden? En onder welke omstandigheden vinden deze ongelukken plaats? Deze bevindingen willen we in een werkgroep met bewoners verder bespreken. Omdat er in de tussentijd ongelukken blijven gebeuren, hebben we besloten om een directe maatregel te treffen. Het gesprek met de werkgroep zetten we voort, omdat we het als gemeente erg belangrijk vinden dat zij zich weer veilig voelen.”

Werkzaamheden
Het opruwen van het asfalt houdt in dat de bovenlaag ruwer wordt gemaakt, zodat de voertuigen meer grip krijgen in de bocht. Ook staan er borden met slipgevaar en is er een snelheidsbeperking van 30 km/u.