ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord bij Alblasserdam wordt vanaf maandag 14 tot en met zondag 20 november 2022 dagelijks verlicht. Dit gebeurt tussen 18.00 en 00.00 uur. In diezelfde week is er ook een lichtspel bij het Drierivierenpunt bij Papendrecht / Dordrecht / Zwijndrecht. Verder worden de Merwedebrug, Zwijndrechtse Brug en de Baanhoekbrug in de schijnwerpers gezet. Hardinxveld-Giessendam wilde graag hun eigen verhaal vertellen maar heeft geen brug en daarom wordt daar middels de lichtbundels een brug van licht gemaakt. De verlichtingsactie heeft te maken met Smart Delta Drechtsteden.

Op de website Spotlights On is te lezen:

De ogen gericht op onze bijzondere regio. Van 14 t/m 20 november 2022 staan het Drierivierenpunt en de vier bruggen over de rivieren in het licht. Zij worden verhalend uitgelicht op de plekken die Smart Delta verbindt. Ook andere bedrijfspanden en iconische objecten zetten we in de schijnwerpers.

Waarom doen we dit? Smart Delta wil prominenter en positiever op de kaart staan en daarbij nieuwe kansen voor economische groei ontwikkelen. Dat kan alleen als onze bedrijven groeien. Maar u krijgt uw vacatures moeilijk gevuld. Het grotere doel is om onze regio aantrekkelijk te maken voor de toekomstige generatie. Het zijn van een slimme deltaregio met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Met goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheid, cultuur en mobiliteit. En daarbij moet bedrijvigheid en creativiteit floreren.

De buitenwereld heeft nog geen (goed) beeld van dit gebied: de potentie wordt onvoldoende gezien. Dit veelvuldig vertellen sluit niet aan bij de cultuur en mentaliteit van de regio. Daarom openen wij nu met trots de deuren. De spotlights gaan aan en zijn gericht op onze regio, onze bedrijven en onze belangrijkste sectoren in de maritieme (maak)industrie.

Om deze ambitie waar te maken heeft de Economic Development Board samen met Mothership een projectidee uitgewerkt rondom het verlichten van de iconische objecten die de regio verbindt. Het Drierivierenpunt en de vier bruggen over de rivieren vertellen ieder een eigen verhaal een lichtshow in de avonduren van 14 t/m 20 november.