ALBLASSERDAM – De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht zijn woensdagavond 21 september 2022 met spoed uitgerukt voor een brand in de Reederijstraat in Alblasserdam. Rond 22.15 uur ontstond er rook in een woning en zou er sprake zijn van een schoorsteenbrand. Een houten balk boven de houtkachel had vlamgevat en ook in de schoorsteenpijp was inderdaad brand ontstaan. Met behulp van de hoogwerker werd van bovenaf in de schoorsteenpijp gekeken. Binnen werd een deel van het plafond opengezaagd om het vuur goed te kunnen bestrijden.

De stichting Salvage wordt ingeschakeld om te komen helpen bij de afhandeling van de ontstane schade.

Een paar dagen geleden werd de Alblasserdamse brandweer ook al opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Toen langs de Damweg, onderaan de Brug over de Noord bij Ridderkerk.

Foto: Twan Beukers.