NIEUW-LEKKERLAND – Meester Stam van de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland, is veertig jaar actief in het onderwijs en daar is woensdag 21 september 2022 op school uitgebreid bij stilgestaan. De 61-jarige locatiedirecteur werd in de gemeenschapsruimte van de school verwelkomd door alle kinderen. Vervolgens begon er een fotoquiz, waarbij cadeaus verdiend konden worden.

In de quiz werden foto’s getoond en daarbij moest worden geraden in welke klas de foto was gemaakt. Verder werd er onder meer gevraagd in welke maand veel kinderen jarig zijn in groep zes, welke twee kinderen uit groep vijf níet in Nieuw-Lekkerland wonen en welke kinderen dezelfde achternaam hebben. Bij elk goed antwoord zongen de kinderen met elkaar: “Meester, meester, goed geraden. Meester, meester, ga zo door.”

Boeken
Nadat alle quizvragen goed waren beantwoord, werden er boeken als cadeau overhandigd en zongen de leerlingen en leerkrachten de psalm ‘Dat ‘s HEEREN zegen op u daal’. Later in de ochtend trakteerde de locatieleider in de klassen op een cadeautje en wat lekkers voor alle kinderen.

Gouda
Het 40-jarig jubileum is later op de dag, in het bijzijn van collega’s, gevierd in Gouda, waar Stam onder meer het orgel van de Sint Janskerk mocht bespelen.

Scholen
Adri Stam startte veertig jaar geleden met een jaar militaire dienst en ging daarna op de Willem Teellinckschool in Achterberg bij Rhenen aan de slag als meester. Twee jaar later werd hij leerkracht op de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam en gaf les aan vooral de bovenbouwklassen. Op de Beukelmanschool werd hij later adjunct-directeur en directeur. Vanaf 2006 is hij locatiedirecteur op de Van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland.