KRIMPEN AAN DE LEK – Een taxibusje is zaterdagavond 17 september 2022 te water geraakt ter hoogte van de pont die vaart tussen Krimpen aan de Lek en Kinderdijk. De taxichauffeur reed door onbekende oorzaak de helling af. Het busje met daarin de chauffeur en een 89-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland kwam in de rivier de Lek terecht en begon al snel te zinken.

Tientallen hulpverleners werden opgeroepen. Intussen kwamen omstanders en mensen op de pont direct in actie, sprongen in het water en wisten de inzittenden te redden. Zonder deze actie was de tachtiger zeker verdronken, zo is de overtuiging.

De vrouw uit Nieuw-Lekkerland en de taxichauffeur zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Nieuw-Lekkerlandse had diverse wonden en kneuzingen. Deze zijn in het ziekenhuis behandeld. De vrouw is inmiddels weer thuis. Hoe het intussen met de taxichauffeur gaat, is nog niet duidelijk.

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zaterdag op zondag, rond half 5, het taxibusje gelokaliseerd en uit het water gehaald.

De politie zoekt uit hoe het zo mis kon gaan.

Deel dit bericht via...