KINDERDIJK – Twee mannen zijn zaterdagmiddag 17 september 2022 met hun zeilboot omgeslagen op de rivier de Lek bij Kinderdijk, ter hoogte van de Lekdijk richting Nieuw-Lekkerland. De mannen deden mee aan een wedstrijd en zeilden waarschijnlijk net iets te scherp aan de wind, waardoor ze omsloegen. Vanaf de kant werd dit gezien en diverse mensen waarschuwden de hulpdiensten. De politie, ambulances en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werden opgeroepen en kwamen met spoed ter plaatse. Intussen schoten mensen op het water en mensen op de kant de mannen te hulp.

Al snel bleek dat de zeilers ongedeerd waren gebleven. De twee kregen van andere recreanten op het water emmers en konden vervolgens hun zeilbootje leeg gaan hozen.

Om alles goed vast te leggen kwam ook de Rotterdamse zeehavenpolitie ter plaatse. De agenten hebben de gegevens genoteerd en een verklaring opgenomen en vervolgens heeft de KRNM het bootje en de opvarenden naar de dichtstbijzijnde haven gebracht.