ALBLASSERDAM – De week van het Havenfestival is in Alblasserdam van start gegaan. Maandagavond begon dit met een voorstelling van entertainer Wally Preyll/Johnny Valentino. Dinsdag deden honderden mensen mee aan de clubkasrun door het dorp, waarbij mensen geld bij elkaar konden lopen voor hun vereniging. Woensdag is er in het Makado een poppenkastvoorstelling en in de avond staat een nieuw evenement op het programma: het sterkste team van Alblasserdam. In drie onderdelen – Truck trekken (7 ton), Autobanden omkiepen en Spijkerbroek hangen – wordt gestreden om deze titel.

Donderdag is er bij Landvast een binnen -en buitenfilmfestival, waarbij er uit drie films kan worden gekozen. Entree kost 15 euro.

Vrijdag vindt op het korfbalveld bij CKC Kinderdijk in Alblasserdam de taptoe plaats met optredens van diverse korpsen. De start is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Vrijdagavond 16-9-2022 van 18.30 tot 22.30 organiseert het Havenfestival comité voor de tweede keer de Pubquiz in de brasserie van Hotel van Krimpen. Inschrijfgeld is 25 euro per team.

Zaterdag 17 september 2022 vindt de slotdag plaats met een grote braderie rondom de Dam, Haven en het Zuiderstek en het Cortgene. “Door een ander parcours is het mogelijk dat u de vertrouwde marktlieden op een andere plaats zal vinden,” waarschuwt de Havenfestivalorganisatie op haar website.  Er zijn de hele dag door optredens van diverse bands en koren. Parkeren met de auto op de parkeerplaats bij Oceanco zou 5 euro kosten, maar intussen is bekend geworden dat dit gratis zal zijn.

Alle bovenstaande informatie is afkomstig van de website van Havenfestival Alblasserdam. Op deze website is het uitgebreide programma terug te vinden.

Lammetjeswielfestival
Verder wordt er dit jaar voor de tweede keer het Lammetjeswielfestival gehouden. De grote tent op het Zuiderstek is inmiddels opgebouwd. De organisatie van dit festival belooft: “Op de vrijdagavond kun je weer ‘ouderwets’ gaan genieten van live (pop) muziek en een oorverdovende silent disco. Op zaterdag zijn er 3 stages met zomerse beats, zwoele house, een klein maar stevig portie techno en ook zijn de hardere styles goed vertegenwoordigd! Naast al dit moois kun je op het terrein heerlijk eten en gezellig vermaak vinden! Kortom, een editie om van te watertanden. Zet in elk geval de data 16 en 17 september alvast in je agenda en we zien je op de Zuiderstek.”

Foto: wethouder Margreet de Deugd- Bos. Filmpje: Arno Carnas.

https://youtu.be/mCHHXNnMb-E

Deel dit bericht via...