KINDERDIJK – In Kinderdijk is zaterdag 10 september 2022 de Molenmarkt van start gegaan. Normaal gesproken werd de markt op vrijdagavond in het dorp gehouden, maar dit jaar is besloten de markt op zaterdag te houden en niet in het dorp, maar in het molengebied. Bij de start rond 10.00 uur was het nog niet zo druk, maar later in de ochtend werd het steeds drukker op de markt. Behalve veel lokale bezoekers, zijn er ook veel toeristen aanwezig. De Molenmarkt duurt nog tot 17.00 uur.

Op de markt zijn onder meer oliebollen, vis, Zeeuwse bolussen en honing te koop. Verder kunnen kinderen geschminkt worden en is Scheeps Modelbouw Vereniging Ridderkerk (SMVR) aanwezig om het publiek kennis te laten maken het hun werk. Langs het water zijn er demonstraties van modelboten. Muziekvereniging Apollo zorgt voor een muzikale omlijsting.

Ook dit jaar organiseren de vrijwilligers van Speeltuin ’t Balkengat uit Kinderdijk de grootschalige Molenmarkt. De opbrengsten van de Molenmarkt zijn voor het behoud en onderhoud van de speeltuin.

De Molenmarkt is gedeeltelijk op de parkeerplaats van Werelderfgoed Kinderdijk. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de auto te parkeren bij de entree van het Werelderfgoed. Bezoekers kunnen de auto gratis parkeren op het parkeerterrein van Royal IHC. Dit is een kleine 10 minuten lopen van de markt. Fietsen kunnen wel dichtbij de markt wordt geparkeerd. Tot slot rijdt er shuttlebus van Alblasserdam naar Kinderdijk.