ALBLASSERDAM – Het was lange tijd stil rondom de aanleg van een eventueel glasvezelnetwerk in Alblasserdam, maar woensdag 7 september 2022 is bekend geworden dat het bedrijf Deltanetwerk, bij eenieder die dat wil in Alblasserdam, een glasvezelaansluiting aanbrengt. Daarmee wordt het mogelijk om gebruik te maken van veel sneller internet dan momenteel mogelijk is in Alblasserdam. Het grootste verschil wordt gemaakt op het gebied van uploaden.

Op de website van Deltanetwerk wordt gemeld dat de glasvezelaansluiting gratis is en tot niets verplicht. Wie vervolgens gebruik wil gaan maken van de aansluiting, zal een abonnement af moeten sluiten bij één van de telecomaanbieders die Deltanetwerk selecteert.

Het bedrijf is telefonisch gevraagd naar de plannen, de planning en de snelheden, maar wil nog niet veel kwijt. “Er worden in het gebied nog brieven verstuurd en er komen ook informatieavonden. Daarover worden mensen nog geïnformeerd,” aldus een medewerkster van het bedrijf. Verder kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan een servicecentrum in Waalwijk. (Brabant).

Op de website van Deltanetwerk is te lezen dat er wordt gestart in het ‘noordelijke gedeelte’ van Alblasserdam. Om welk gebied dit precies gaat, is nog onbekend. Medewerkers komen bij de woningen langs te kijken waar een aansluiting geplaatst kan worden.

Verder meldt TelecomPaper dat het bedrijf Deltanetwerk ook in de gemeente Sliedrecht en Teylingen gaat starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

In ‘internetland’ zijn er momenteel drie soorten internetaanbieders. 1. de aanbieders van internet via het ‘oude’ koperdraad / de telefoonlijn, zoals onder meer KPN. 2. de aanbieders via Hybride Fiber Coax, waarbij een groot deel van het netwerk van glasvezel is en het laatste stukje vanaf de wijkkast tot de woning coaxkabel is. Ziggo is bijvoorbeeld zo’n aanbieder. En de aanbieders van een netwerk van volledig glasvezel tot in de woning van de klant. Waarbij aanbieders in de categorie1 vaak het minst snelle internet aanbieden, aanbieder 2 sneller internet kunnen aanbieden en aanbieder 3 zeer snel internet kan aanbieden, waarbij de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk zijn. Bij de aanbieders 1 en 2 blijft de uploadsnelheid vaak flink achter ten opzichte van de downloadsnelheid.

Deel dit bericht via...