NIEUW-LEKKERLAND – Bij de Nieuw-Lekkerlandse tennisclub aan de Vletstraat wordt zaterdag 10 september 2022 om 09.30 uur het vernieuwde sportpark geopend met twee nieuwe padelbanen. De Nieuw-Lekkerlandse Tennisclub is de eerste club in Molenlanden met 2 eigen, niet commerciële, padelbanen voor de sportbeoefenaars. De NLTC heeft zelf de handen uit de mouwen gestoken en de vrijwilligers hebben zich letterlijk in het zweet gewerkt tijdens deze hete zomer. De vereniging is trots op het resultaat. Twee nieuwe padelbanen, een nieuwe mini-baan voor de jeugd en vier gerenoveerde tennisbanen. Alles in de nieuwe kleur blauw.

De club meldt: “De NLTC bestaat dit jaar 50 jaar en de club zal doorgaan met het leveren van een bijdrage voor de sport en de sociale samenhang in de gemeente. Het is een club vóór de inwoners en ván de inwoners. Oud, jong en alles daartussen. Bij de planning en de uitvoering heeft de vereniging veel medewerking gekregen van de gemeente Molenlanden. Dit is, volgens de voorzitter, een goed voorbeeld van private en publieke samenwerking zonder dat er direct gemeenschapsgeld mee gemoeid is. Met steun van alle partijen die de sport een goed hart toedragen, en veel eigen geld, werd een totale investering van ca. €180.000,00 mogelijk gemaakt. De partijen die hebben bijgedragen aan de financiering zijn: SWS (borgstelling voor een lening), BNG duurzaamheidsfonds, Stichting de Haan Alblasserdam, Stichting SNN van de SNS bank, NOC*NSF, RABO coöperatiefonds Lek en Merwede en een aantal lokale ondernemers met sponsoring en het belangeloos leveren van diensten.”

De club verwacht veel nieuwe leden die van de geboden faciliteiten gebruik zullen gaan maken. Het  ledental is in 2022 al met meer dan 25% gestegen. Er is nu nog plaats voor nieuwe leden, maar niet oneindig. “Op 28 oktober bestaat de vereniging 50 jaar en we verwachten nog vele sportieve en gezonde jaren een sociale functie te blijven vervullen,” aldus de club.

Deel dit bericht via...